Chilfresh, een verzameling van bedrijven in Chili die pioenrozen kweken, is reeds uitgebreid met de FlowerLine machine en de Universele Sorteermachine van Jamafa.

De Universele Sorteermachine sorteert de rozen met behulp van een camera op steellengte, steeldikte, grootte, bloemvolume, rijpheid, kleur en het aantal knoppen.
De machine wordt vanaf één of twee laadtafels beladen en heeft een maximale verwerkingssnelheid van 9.000 producten per uur.

Nadat de machine is ingesteld op de sorteringscriteria die het bedrijf zelf kan invoeren, worden de bloemen in de bak gelegd aan het begin van de band. Daarna wordt de bloem door een camera gescand en wordt deze automatisch toegewezen aan een bepaalde sorteerbak. Er is voor dit proces slechts 1 persoon nodig om de machine te besturen.

Vervolgens worden de bloemen in bosjes in de FlowerLine gelegd.

De FlowerLine, de machine van Jamafa die geschikt is voor zowel kwekers als boeketten verwerkers, onderscheid zich niet alleen van andere machines door het gebruik van een combinatie-mes (een cirkelmes en een tegenmes) om de bloemen op maat af te snijden, terwijl veel andere machines beschikken over een cirkelzaag. Dit combinatie-mes zorgt onder andere voor een stille verwerking en houdt het verschuiven van de bos bloemen tegen.

Nadat de bos is afgesneden wordt deze in de FlowerLine 2x gebonden door een binder van Cyklop en vervolgens op de verzamelband handmatig verpakt.