De vorige rozen bosautomaat is nog maar net geïnstalleerd in Oostenrijk en het team van Jamafa is al weer hard aan het werk om de volgende op te bouwen in België. Dit maal betreft het echter geen 6-stations machine, maar een gloednieuwe 2020 18-stations rozen sorteer- en bosautomaat. Deze machine is geheel vernieuwd ten opzichte van zijn voorganger. Hij beschikt over alle nieuwe opties en is uitgerust met het beste vision meetsysteem dat momenteel op de markt te verkrijgen is.

Deze machine zet de toon voor de nieuwe toekomst in het sorteren van rozen. Handmatige nacorrectie is nagenoeg niet meer nodig. De besturing is zo opgezet dat de klant vrijwel alle parameters naar wens in kan stellen en er kan op minsters 8 eigenschappen gemeten worden. Daarnaast is deze machine uitermate geschikt om afwijkende rozen te meten.

Deze machine zal binnenkort de rozen verwerken van bloemenkwekerij Rozen Scheers in Kontich, België. Naast de machine met 18 sorteerstations, is de opstelling uitgerust met transportbanden die de rozen transporteren naar drie verpakkingsmachines. Benieuwd naar hoe het eruit komt te zien? Hou onze website en Facebook pagina in de gaten voor het eindresultaat. Bekijk tot die tijd alvast de foto’s van de machine in opbouw hieronder.