Blom Kentia Palmen is een van de meest moderne palmenkwekerijen van Europa. Het bedrijf wordt geleid door broeders Paul en Christian Blom.

De Quality Camera die Jamafa heeft ontwikkeld voor Blom, kan hun groeiende palmen sorteren op verschillende kwaliteiten. De palmen worden door een viertal camera’s gemeten en worden aan de hand van het ingestelde recept gesorteerd. Na de sortering worden de palmen weer teruggeplaatst in de kas om verder te groeien.

Over de palm

De broeders Blom hebben gekozen voor de kweek van Kentia palmen, een mooie, exclusieve en sterke palm. De palm is van origine afkomstig van Lord Howe, een eiland voor de kust van Australië. Dit is tevens de enige plek waar de palm ooit gevonden is. Blom importeert dan ook de zaden uit Australië, om ze hier verder op te kweken.

De palm is herkenbaar aan zijn donkergroene, brede, geveerde blad. De palm is uitermate geschikt als kamerplant, hij staat het liefst op een licht plekje, zonder direct zonlicht. Bonus: De palm zuivert de lucht, door schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen! Ook verhoogd de palm de luchtvochtigheid.