Jamafa Machinery trapt 2020 af met de levering van een nieuwe bloemen verwerkingslijn, onze boeketlijn, aan Rosen Waibel Münchendorf GmbH.

Rosen Waibel is met een productie van 16 miljoen tulpen per jaar de grootste tulpen producent in Oostenrijk. Samen met hun zusterbedrijf Mäder-Vorarlberg, hebben ze een aanbod van meer dan 100 verschillende snijbloemen.

Eind oktober 2019 kwamen zij naar Jamafa met een uitdaging: Het ontwerpen van een machine voor het maken van kruissteelboeketten. Jamafa had hier geen pasklare oplossing voor, dus is Jamafa de uitdaging aangegaan om deze te ontwikkelen.

 

Het resultaat is de nieuwe Jamafa Boeketlijn en de nieuwe boeket Design software die Jamafa speciaal voor deze toepassing heeft ontwikkeld.

In de Design software kunnen foto’s van bloemen in een database opgeslagen worden. Vanuit deze database kan men zelf boeketten ontwerpen welke vervolgens op hun beurt weer opgeslagen kunnen worden in een recept.

Vanuit dit recept wordt de inleg informatie naar de monitoren gestuurd.

Elke monitor op de nieuwe Boeketlijn geeft precies weer hoe de verschillende bloemen ingelegd moeten worden. Alle bloemen worden handmatig ingelegd volgens de aanwijzingen op het scherm, waardoor een perfect kruissteel boeket gemaakt wordt. Er kunnen tot wel 4 verschillende soorten boeketten gelijktijdig gemaakt worden, met een maximum van 24 bloemen per boeket.

De bloemen worden gebonden door een elastiekbinder en afgesneden met een rollend mes, waarna ze nog een keer worden gebonden door een elastiek binder. De boeketten worden vervolgens afgevoerd naar de verzamelband waarna ze verpakt kunnen worden.

 

Zie het filmpje hieronder om een indruk te krijgen van de machine!