Jamafa Machinery bv heeft in 2018 in samenspraak met kwekerij, Van der Ende Flowers uit Maasdijk en Kwekerij Marinissen uit Veere, een machine ontwikkeld voor de verwerking van Amaryllis bloemen.

De kwetsbaarheid van deze bloem maakt dat deze lastig te verwerken is in een machine. Ook zijn er een groot aantal sorteercriteria waarmee de machine rekening moet kunnen houden. Jamafa heeft deze problemen echter op weten te lossen en niet alleen dat met de machine hebben we ook een positieve bijdrage geleverd aan het verminderen van de logistieke bewegingen in de sorteerschuur.

Bij Van Der Ende is de machine uitgevoerd met een automatisch aanvoersysteem voor de volle bakken met Bloemen, deze worden automatisch naar de inleggers getransporteerd. De machine heeft uitvoerbanden naar beide zijden zodat er aan 2 zijde van de machine verpakt kan worden. Onder de machine is een vuil afvoerband geplaatst die het snijafval in een kiep container dumpt.

Bij Marinissen is de machine uitgevoerd met banden naar 1 zijde waarbij men de open ruimte in de machine gebruikt als opslag voor dozen. Het laatste station verzameld de bloemen met 2 knoppen in een krat, voor verdere verwerking op een bos-lijn.

Zie hieronder de video van deze machine bij Kwekerij Van Der Ende flowers.

Zie hieronder de video van deze machine bij Kwekerij Marinissen.