De FlowerLine van Rozen Waibel in Wenen, Oostenrijk is reeds uitgebreid met een gloednieuwe lengte indicatieband.

De band op deze machine was al voorzien van lengte indicatie lijnen, maar is nu ge-upgradet met een volautomatische lengte indicatie band. Dankzij deze band kunnen bloemen sneller en nauwkeuriger opgelegd worden.

Lengte indicatie banden zijn al langer verkrijgbaar zijn op de markt. Deze moeten echter handmatig verplaatst worden om de juiste lengte in te stellen. Dit is niet alleen erg inefficiënt, maar ook arbeidsintensief.

Daarom heeft Jamafa een volautomatische band ontwikkelt, die met behulp van een motor op de juiste positie wordt gebracht. Deze band is elektronisch verstelbaar. De klant hoeft alleen maar de gewenste lengte in te geven, en de band zal automatisch verschuiven naar de ingestelde lengte.

Bovenop automatische lengtebepaling, heeft de band nog een tweede functie die ook uniek is op de markt. De FlowerLine is uitgerust met een cirkelmes, welke met een handwiel dichterbij of verder van de band af geplaatst kan worden. De lengte indicatie band is zo ingesteld, dat deze zijn positie aan zal passen op de positie van het cirkelmes. Wanneer het mes dus dichter op de band geplaatst wordt, zal de band automatisch meebewegen om de ingestelde lengte te blijven handhaven.

Hiermee heeft Jamafa dus een volautomatische band ontwikkeld, welke de foutmarge in het opleggen van de bloemen minimaliseert en tevens het werkproces optimaliseert. De elektronische aansturing en het vermogen om te reageren op de positie van het cirkelmes, maakt deze lengte indicatie band de modernste van zijn soort en uniek op de markt.

Deze techniek in actie zien? Bekijk het filmpje hieronder.