Welkom op onze website.

Hieronder lees je het verhaal van Jamafa Machinery B.V.,
van hoe we 90 jaar geleden begonnen zijn tot waar we nu staan.

Historie

De geschiedenis van Jamafa Machinery BV begint ongeveer 90 jaar geleden als de familie Janssen in Roermond begint als Janssen Machinefabriek (Jamafa). Een generatie later groeit Janssen Machinefabriek uit tot Jamafa Agricultural Machinery B.V.. De machinefabriek verwerft een goede naam, maar gaat in 2009 wegens gebrek aan opdrachten failliet. Karel van Hattum koopt het bedrijf van de curator en start Jamafa Machinery B.V..

De overname & verhuizing

Na de overname begint Karel, in samenwerking met de telers, met het moderniseren van de machines. De jaren voor de overname is er weinig aan ontwikkeling gedaan: Op het mobiele systeem na, waren de meeste machines gedateerd.

In mei 2011 verhuist Jamafa naar een nieuwe locatie in Kelpen-Oler. Deze locatie heeft een goede ligging (dicht bij de A2 en A73) en beschikt over een fris pand met een uitgebreide werkplaats met magazijn van ruim 1900 m².

Het pand van Jamafa Machinery B.V. in Kelpen-Oler
 Placeholder

Modernisering

De afgelopen jaren zijn we volop doorgegaan met moderniseren en innoveren. Met trots kunnen we zeggen, dat 11 jaar na start, Jamafa weer een breed aanbod aan moderne machines voor de sierteelt heeft. Alle bestaande machines zijn volledig geüpgraded en we hebben verschillende nieuwe ontwikkelingen gedaan. Hierbij staat in het bijzonder de vernieuwde rozen sorteer-/ bosautomaat op een zeer hoog niveau. Ook de nieuw geïntroduceerde universele sorteer- en boslijn, waar men ook automatisch mono – en mix boeketten mee kan maken, zal de lat hoog leggen. Ondertussen leveren we machines in bijna 30 verschillende landen.

Onze werkwijze

Bij Jamafa zien we geen problemen, alleen uitdagingen. We denken in oplossingen.

We kijken graag met u mee naar uw situatie. We bespreken uw wensen en alle mogelijkheden. We beperken ons daarbij niet alleen tot ons bestaande aanbod. Als het nodig is, maken we aanpassingen en nieuwe ontwerpen om op die manier tot een oplossing te komen die perfect bij uw situatie past.

We werken met een enthousiast team waarin vakkennis, leergierigheid en ambitie voorop staan. Wil je onderdeel van ons team uitmaken? Kijk dan eens bij onze vacatures.

FlowerLine bij Voorn Roses
Benieuwd geworden naar onze laatste ontwikkelingen?
Kijk eens bij onze producten.