Historie

De geschiedenis van Jamafa Machinery BV begint ongeveer 70 jaar geleden als de familie Janssen in Roermond begint met Janssen Machinefabriek (Jamafa). De machinefabriek verwerft een goede naam, maar gaat in 2009 wegens gebrek aan opdrachten failliet. Karel van Hattum neemt het bedrijf over. Na de overname begint van Hattum in samenwerking met de telers met het moderniseren van de machines. Op het mobiele systeem na waren de meeste machines gedateerd.

Omdat op de plek van Jamafa Machinery BV in Roermond uitbreiding voor het Designer Outlet Center staat gepland, is het bedrijf in mei 2011 verhuisd naar een nieuwe locatie in Kelpen-Oler. De nieuwe locatie is ideaal. Jamafa Machinery BV ligt dichtbij de A2 en de A73. Het pand in Kelpen-Oler is in 2004 gebouwd en heeft een goede uitstraling. Ook beschikt dit pand over een hoogbouwmagazijn en hierdoor liggen de onderdelen nu gecentraliseerd op een overzichtelijke plaats. Overigens maakt het huidige Jamafa Machinery BV niet alleen machines voor de sierteelt. Zo maakt het bedrijf ook diverse constructieprojecten voor waterzuiveringsinstallaties en levert het transportsystemen voor biogasinstallaties.

 

Jamafa Machinery is internationaal een zeer actieve speler, onze klanten zijn in de kleuren blauw en grijs op de wereldkaart aangegeven:

 Placeholder